A hús

A hús az emberi erőforrásnak az egyik fajtája. Az ember nem feltétlenül igényli a húst, ezért van, hogy a vegetáriánusoknak nem lesz problémájuk a kevesebb fehérje beviteltől. Illetve nem kapnak el húsban terjedő betegséget. Remélem ebben a posztban új információt tudok megismertetni veletek.

Mi is a hús?

hús az állatok azon izomzata, mely más élőlények, például az ember számára tápanyagforrást jelent, és nyersen vagy elkészítve fogyasztják. Nagyrészt harántcsíkolt izom és az azt összetartó kötőszövet alkotja, továbbá a húson találhatók még az inak, erek és idegek. A hús magas fehérjetartalma miatt könnyen emészthető, és kiemelkedő helyet foglal el az emberi táplálkozásban. A legtöbb húson található kisebb-nagyobb mennyiségben zsír is. A hús fő tápanyagát a benne található fehérje adja. A zsírnak is fontos szerepe van az energia raktározásában. A húsok összetétele függ az adott állat fajától.

Tápértékadat

Mennyiség: 100g

Kalória (kcal): 143

Lipidek: 3,5g

Transz-zsírsavak: 0g

Koleszterin: 73mg

Nátrium: 57mg

Kálium: 421mg

Szénhidrád: 0g

Rost: 0g

Cukor: 0g

Fehérje: 26g

Vitaminok

A-vitamin 0IU    C-vitamin 0mg

Kalcium 6mg    Vas 1,2mg

D-vitamin 10IU    B6-vitamin 0,7mg

B12-vitamin 06ug    Magnézium 29mg

8 ételajánló

1. Fasírt

étel

2. Malacsült

étel

3. Tatárbeafsteak

étel

4.Tokány

étel

5. Zöldséges csirke

étel

6. Abálthús

étel

7. Sült bárány

étel

8. Cigánypecsenye

étel

Most csak ennyi lett volna, ha tetszet a poszt akkor kérlek írjatok egy kommentet, arról, hogy tetszet a bejedzés. Illetve kövessétek a blogomat.

Szép napot

étel Előre is köszönöm