A hús
A hús az emberi erőforrásnak az egyik fajtája. Az ember nem feltétlenül igényli a húst, ezért van, hogy a vegetáriánusoknak nem lesz problémájuk a kevesebb fehérje beviteltől. Illetve nem kapnak el húsban terjedő betegséget. Remélem ebben a posztban új információt tudok megismertetni veletek.
Mi is a hús?
A hús az állatok azon izomzata, mely más élőlények, például az ember számára tápanyagforrást jelent, és nyersen vagy elkészítve fogyasztják. Nagyrészt harántcsíkolt izom és az azt összetartó kötőszövet alkotja, továbbá a húson találhatók még az inak, erek és idegek. A hús magas fehérjetartalma miatt könnyen emészthető, és kiemelkedő helyet foglal el az emberi táplálkozásban. A legtöbb húson található kisebb-nagyobb mennyiségben zsír is. A hús fő tápanyagát a benne található fehérje adja. A zsírnak is fontos szerepe van az energia raktározásában. A húsok összetétele függ az adott állat fajától.
Tápértékadat
Mennyiség: 100g
Kalória (kcal): 143
Lipidek: 3,5g
Transz-zsírsavak: 0g
Koleszterin: 73mg
Nátrium: 57mg
Kálium: 421mg
Szénhidrád: 0g
Rost: 0g
Cukor: 0g
Fehérje: 26g
Vitaminok
A-vitamin 0IU C-vitamin 0mg
Kalcium 6mg Vas 1,2mg
D-vitamin 10IU B6-vitamin 0,7mg
B12-vitamin 06ug Magnézium 29mg
8 ételajánló
1. Fasírt
2. Malacsült
3. Tatárbeafsteak
4.Tokány
5. Zöldséges csirke
6. Abálthús
7. Sült bárány
8. Cigánypecsenye
Most csak ennyi lett volna, ha tetszet a poszt akkor kérlek írjatok egy kommentet, arról, hogy tetszet a bejedzés. Illetve kövessétek a blogomat.
Szép napot
Előre is köszönöm