A hús

A hús az emberi erőforrásnak az egyik fajtája. Az ember nem feltétlenül igényli a húst, ezért van, hogy a vegetáriánusoknak nem lesz problémájuk a kevesebb fehérje beviteltől. Illetve nem kapnak el húsban terjedő betegséget. Remélem ebben a posztban új információt tudok megismertetni veletek.

Mi is a hús?

A hús az állatok azon izomzata, mely más élőlények, például az ember számára tápanyagforrást jelent, és nyersen vagy elkészítve fogyasztják. Nagyrészt harántcsíkolt izom és az azt összetartó kötőszövet alkotja, továbbá a húson találhatók még az inak, erek és idegek. A hús magas fehérjetartalma miatt könnyen emészthető, és kiemelkedő helyet foglal el az emberi táplálkozásban. A legtöbb húson található kisebb-nagyobb mennyiségben zsír is. A hús fő tápanyagát a benne található fehérje adja. A zsírnak is fontos szerepe van az energia raktározásában. A húsok összetétele függ az adott állat fajától.

Tápértékadat