Egészséges életmód

Mennyire vagy egészséges?-tesztEnnek a tesztnek a kérdéseit én állítottam össze, egy az emberek egészségéről szóló kutatáshoz. Ezért remélem minnél többen kifogjátok tölteni, a pontosabb eredményért.

https://online-kerdoiv.com/index/view/hash/4bd87b12b750e22b359e3d00b717d6d0

Kérlek töltsd ki! 1 hét múlva eredmény!:)

Köszi

Tovább
1

A dohányzás hatásaiManapság egyre többen gyújtanak rá a cigarettára, de legtöbben azért, hogy egy csoport részesei lehessenek. Abba bele se gondolnak, hogy milyen hatásai vannak a szervezetre. Észre se veszik az első változásokat. Először megváltozik a leheletünk szaga, majd a testszagunk is megbüdösödik. Egy hónap cigi után elsárgulnak a fogaink

De ez még semmi a károsabb hatásaihoz képest.

Miközben cigizünk, észre se vesszük, hogy idővel és fokozatosan elveszi az életünket.

 1. A túlzott dohányzástól elöbb vagy utóbb az olyan hétköznapi dolgokat se fogjuk tudni elvégezni, mint például a lépcsőre való felmenetel vagy egy buszmegálló lesétálása. Ez az úgynevezett COPD "enyhébb" formája

2. A tüdőnk olyan nagy része károsodhat hosszú távon, hogy éjszaka már csak oxigénmaszkban tudunk aludni vagy súlyosabb esetben nappal is oxigénpalackhoz leszünk kötve. Ez a COPD "súlyosabb" esete, amiben évente kb 3 millió ember hal meg a Földön. 

3. Ha terhesek vagyunk, a dohányzás születendő gyermekünkre károsabb lehet, mint saját magunkra. Az ártatlan gyermek sokszor még az anyaméhben meghal vagy súlyos fogyatékossággal fog élni. 

(felső képen az anyuka dohányzik az alsón nem dohányzik)

4. Legyünk tekintettel a környezetünkre! Ha te cigizel, akkor a környezetedben élő összes ember szívja a bagó füstjét. Tehát gyerekek közelében még fokozottabban veszélyes, mert a gyereked szívhat vele. Ezért ha te dohányzol, másnak lehetnek azok a tünetei, amiket felsorolok, attól még, hogy nem cigizik.

5. Tüdőrákot segíti elő. A rossz hír pedig az, hogy hiába találtak föl annyi ellenszert a rákra, a tüdőrák ellen nincs. Az esetek 90%- ában egy év alatt meghal a beteg, a szerencsés 1% aki túléli, valószinűleg nem te leszel. Habár a tüdőrák nem gyakori, a COPD annál inkább.

6. HALÁL!!! Ha dohányzol hamarabb halsz meg. Átlagosan 14 évvel rövidíti az élettartamot.

Szóval jobbat teszel magadnak, ha inkább csinálsz egy kávét vagy teát a cigis haverjaidnak, akikkel jóban akarsz lenni, és úgy beszélgettek. Vagy elhívod őket közösen sportolni (;

Ha még mindig van kedved a dohányzáshoz, vedd figyelembe a tényeket.

Egyébként megéri leszokni róla hidd el.

Tovább
5

Cukor beteg lett a tesóm!!!Napjainkban egyre több cukor beteg van a világon, de az U.S.A.-ban van a legtöbb cuorbeteg gyerek. A tesóm most 8 éves, de már nem ehet cukrot. Egyáltalán nem ehet Nutellát és gumicukrot, pedig ezek a kedvenc kajái. Mindennap elkezd hisztizni, hogy cukros ételt akar enni. De majd időben, majd hozzá szokik, és szükségis van rá, mert valószínüleg egy életen át elkiséri. Minden reggel és este meg kell mérni a súlyát és a vércukor szintjét. De ennek mi értelme van? Mit történne ha nem csinálni? Kórházba kerülne?

Lehet, hogy kórházba menne, de az attól füg, hogy normális mértékben van-e  a cukor szintje. Egyébként azért is fontos, hogy mennyi cukrot ehet egy nap.

Ha pár szabályt betartunk, akkor semmi baj nem lehet. Vagy de???

Tovább
0

Egészséges életmód

blogavatar

Itt aztán tényleg mindenről olvashatsz. Akár a filmekről, az egészségről, a sportról, az állatokról sőt még egy jó sztorit is.

Ti írtátok...

Háttér...