A hús

A hús

A hús az emberi erőforrásnak az egyik fajtája. Az ember nem feltétlenül igényli a húst, ezért van, hogy a vegetáriánusoknak nem lesz problémájuk a kevesebb fehérje beviteltől. Illetve nem kapnak el húsban terjedő betegséget. Remélem ebben a posztban új információt tudok megismertetni veletek.

Mi is a hús?

A hús az állatok azon izomzata, mely más élőlények, például az ember számára tápanyagforrást jelent, és nyersen vagy elkészítve fogyasztják. Nagyrészt harántcsíkolt izom és az azt összetartó kötőszövet alkotja, továbbá a húson találhatók még az inak, erek és idegek. A hús magas fehérjetartalma miatt könnyen emészthető, és kiemelkedő helyet foglal el az emberi táplálkozásban. A legtöbb húson található kisebb-nagyobb mennyiségben zsír is. A hús fő tápanyagát a benne található fehérje adja. A zsírnak is fontos szerepe van az energia raktározásában. A húsok összetétele függ az adott állat fajától.

Tápértékadat

0 Tovább

Energia

Az embereknek szükségük van naponta energiára minden embernek más-más adagra van szüksége. Ezt két féle módon tudod megtudni:

1. Az interneten található kalória kalkulátorokkal

2. Kérdezd meg a személyi edződet(ha nincs automatikusan az első lehetőség lép életbe)

Ez nagyon fonttos különösen azért, mert ha többet viszel be a szerevezeted be hízni fogsz.Ha fogyni akarsz elengendő a kalória szinted alatt étkezned. Egyes ételektől felpufathatsz illetve étel össze állításoktól, ha nem szeretsz puffadni mielőtt elkezdenél fözni érdemes kitöltened egy olyan tesztet, ami meghatározozza hogy ettől az ételtől/ételektől pufadhatsz-e. Azért van, hogy egyes ételektől felpufadunkk, mert ezekben az ételekben különsen sok a kalória. Ezért fontos, hogy változatosan étkezzünk.Bizonyos ételeket-italokat (pl: tej,hús, kenyér) külön posztokban fogok bemutatni. De addig is étkez egészségesen.Ha bármi kérdésed van ebben a kategoriában írd meg egykomentben és megpróbálok rá 1-2 napon belül válaszolni.

Jó napot

0 Tovább
12
»

Egészséges életmód

blogavatar

Itt aztán tényleg mindenről olvashatsz. Akár a filmekről, az egészségről, a sportról, az állatokról sőt még egy jó sztorit is.

Utolsó kommentek