Egészséges életmód

Az evés börtönébenA húsról jutott eszenbe egy történet. 

Az emberk többsége könnyen leáll az evéssel, de ez a fiú sajnos nem, így döntöt. Ő csak evett-evett és evett mikor meg tele  volt kiment a vécére, és ott hánytatta magát. A napi rendje valahogy úgy hangzott, hogy egész délelött evés, dulután is kivéve 2-töl 3-ig, mert akkor alvás.

Míg nem bele szeretett egy lányba.

A lányt nem érdekelte, de a fiút nem érdekelte a lány véleménye elkezdett bókólni. Az első probálkozása nem volt túl sikeres (hús kosarat adott neki, azt moondván, hogy feltudja áldozni ezeket az ételeket ő érte). A lánynál nemértel túl sok sikert, mivel kiderült, hogy vegetáriánus. A fiú haza ment és szomorúságában elkezsdett enni.börtönsprint evés szerelem

Másnap a lány szeme látára megfogatta, hogy vegetáriánus lesz ő is. Ez a döntés jónak igérkezett, mert a lány szóba állt már vele. Egyszer a lány elhívta a Burger Kingbe, hogy megbizonyosodjon, hogy téleg vega- e. A fiú nem volt éhes így csak egy turmix-ot kért. Viszont a lány kért salátát így megéhezett, de nem tudta mit tegyen. Így vissza fogta magát.

Jól döntöt, mert másnapra már nem egy szimpla barátság volt köztük.

Így tanulta meg vissza fogni magát ez a fiú.

Te hogy vagy vele?

Te már voltál ilyen helyzetben?

Remélem te sose voltál vagy vagy ilyen helyzetben mert ez nagyon egészségtelen.

Szép napot.

Tovább
2

A húsA hús

A hús az emberi erőforrásnak az egyik fajtája. Az ember nem feltétlenül igényli a húst, ezért van, hogy a vegetáriánusoknak nem lesz problémájuk a kevesebb fehérje beviteltől. Illetve nem kapnak el húsban terjedő betegséget. Remélem ebben a posztban új információt tudok megismertetni veletek.

Mi is a hús?

A hús az állatok azon izomzata, mely más élőlények, például az ember számára tápanyagforrást jelent, és nyersen vagy elkészítve fogyasztják. Nagyrészt harántcsíkolt izom és az azt összetartó kötőszövet alkotja, továbbá a húson találhatók még az inak, erek és idegek. A hús magas fehérjetartalma miatt könnyen emészthető, és kiemelkedő helyet foglal el az emberi táplálkozásban. A legtöbb húson található kisebb-nagyobb mennyiségben zsír is. A hús fő tápanyagát a benne található fehérje adja. A zsírnak is fontos szerepe van az energia raktározásában. A húsok összetétele függ az adott állat fajától.

Tápértékadat

Tovább
0

EnergiaAz embereknek szükségük van naponta energiára minden embernek más-más adagra van szüksége. Ezt két féle módon tudod megtudni:

1. Az interneten található kalória kalkulátorokkal

2. Kérdezd meg a személyi edződet(ha nincs automatikusan az első lehetőség lép életbe)

Ez nagyon fonttos különösen azért, mert ha többet viszel be a szerevezeted be hízni fogsz.Ha fogyni akarsz elengendő a kalória szinted alatt étkezned. Egyes ételektől felpufathatsz illetve étel össze állításoktól, ha nem szeretsz puffadni mielőtt elkezdenél fözni érdemes kitöltened egy olyan tesztet, ami meghatározozza hogy ettől az ételtől/ételektől pufadhatsz-e. Azért van, hogy egyes ételektől felpufadunkk, mert ezekben az ételekben különsen sok a kalória. Ezért fontos, hogy változatosan étkezzünk.Bizonyos ételeket-italokat (pl: tej,hús, kenyér) külön posztokban fogok bemutatni. De addig is étkez egészségesen.Ha bármi kérdésed van ebben a kategoriában írd meg egykomentben és megpróbálok rá 1-2 napon belül válaszolni.

Jó napot

Tovább
0
12
»

Egészséges életmód

blogavatar

Itt aztán tényleg mindenről olvashatsz. Akár a filmekről, az egészségről, a sportról, az állatokról sőt még egy jó sztorit is.

Ti írtátok...

Háttér...